Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ: Η ΑΡΧΗ...

Το T-800CDI μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο adventure μοντέλο, αλλά είναι ένα μοντέλο παραγωγής της ολλανδικής Track Diesel Motorcycles που κινείται αποκλειστικά με ντίζελ. 
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μοναδικό σύγχρονο μοντέλο παραγωγής (έστω και περιορισμένης) με κινητήρα ντίζελ και αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική στα βενζινοκίνητα ή ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει στην Ολλανδία σε περιορισμένο βαθμό και κάποιοι Ολλανδοί αναβάτες έχουν ήδη παραγγείλει το δικό τους, πληρώνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 19.500 ευρώ.
Το T-800CDI διαθέτει κινητήρα 800 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 50 ίππους στις 3.000 σ.α.λ. και 0,8 kgm ροπής στις 1.800 σ.α.λ.. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 165 χιλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του είναι εντυπωσιακή: 500 χλμ. με 15 λίτρα ντίζελ!
Με τέτοιου είδους επιδόσεις, η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και το μέλλον της κατηγορίας, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για τους κατασκευαστές της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η επιτυχία του μοντέλου δεν ήταν η αναμενόμενη και, δυστυχώς, δεν υπάρχουν κεφάλαια ώστε να συνεχιστεί η παραγωγή τoυ. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Track Diesel Motorcycles ολοκληρώνει τις τέσσερις τελευταίες παραγγελίες της και έπειτα σταματά την παραγωγή της μοτοσικλέτας.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, όμως, δεν έχουν σκοπό να το βάλουν κάτω. Ήδη ετοιμάζουν ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό τρίκυκλο, το οποίο ελπίζουμε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία.

Πηγή: http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/95687.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: